FIK DU DET HELE MED?
GÅ TILBAGE
lagt i kurven

Sådan vælger du den rigtige foundation

  Emilie S 11 / 08 / 2016

Vi har lavet en lille guide til, hvordan du bedst vælger den rigtige foundation til din ansigtstype. Foruden den rigtige type og nuance af foundation er det selvfølgelig også vigtigt at have de rigtige "værktøjer" til at påføre produktet. I sidste ende handler det om at stille de rigtige spørgsmål til sig selv:

 

 

1. Hvordan er din hudtype?

 • Normal hud - Føles din hud naturlig, glat og med en ensartet tekstur over hele ansigtet? Så har du sandsynligvis det vi kalder normal hud. Man kan godt have en lille tendens til tør hud omkring kinderne, men stadig have normal hud. Ansigtet vil ofte have en glans i t-zonen, men uden at det ser fedtet ud. 

 

 • Tør hud - Har du tør hud vil huden ofte føles ru, udspændt og en smule øm efter at have været i bad. Generelt set vil huden være meget følsom og se tør ud. Derudover kan man let blive irriteret af diverse produkter. 

 

 • Fedtet hud - Modsat normal hud så vil man have en meget skinnende t-zone hvis man har fedtet hud. Derudover er man mere udsat for angreb af urenheder og bumser, fordi porerne er store og udsatte. 

 

 • Kombineret hud - Hvis man ikke rigtig identificere sig med nogle af de ovenstående hudtyper, så har man sandsynligvis en kombineret hud. Det vil sige at man f.eks. kan være meget tør i flere områder af ansigtet, men samtidig have en meget fedtet t-zone og store åbne porer. 

 

 

2. Hvilken nuance passer til din hudfarve?

Når du kender din hudtype kan du gå videre til at finde den rigtige nuance af foundation. Det er et kendt trick at prøve en ny foundation på sin hånd, men det er vigtigt at man også husker at prøve en smule på kinden på langs med kæbelinjen. Hånden er jo ikke nødvendigvis den samme farve som ansigtet! Derudover er det vigtigt at man ser sig selv i dagslys og ikke i et kunstigt lys som der ofte er i butikker. Så hiv et spejl med udenfor og se hvordan det ser ud. Ved at se sig selv i dagslyset, bliver det også meget nemmere at vurdere hvilken undertone man har. Er den gullig/varm, rødlig/kold eller neutral? 

 

 

3. Hvilket finish ønsker du? 

Det er forskelligt fra person til person om man ønsker et finish som er mat, skinnende eller helt naturligt. Her skal man dog også tage forbehold for, hvilken hudtype man har. Eksempelvis vil en foundation som giver et matte look, ikke passe så godt til tør hud. Det er altså væsentligt at gøre op med sig selv, hvilket finish man er på jagt efter og hvor godt den skal dække - let, moderat eller fuld dækning?


Vi giver her vores anbefaling til din hudtype:

 

 • Normal hud - De fleste typer af foundations vil passe til normal hud, så derfor er det her vigtigt at gå efter en foundation som kan give det finish man ønsker. Som ofte vil man ikke have behov for en foundation med en høj dækkeevne, men derimod en farvet dagcreme. 

  Vi anbefaler: Dr. Hauscka Tinted Daycreme, Maybelline Dream Bronze BB eller Annemarie Börlind BB Cream

 • Tør hud - En let og flydende foundation, som modvirker yderligere udtørring af huden og giver dig fugt. Som tommerfingerregel bør man undgå pudderfoundations hvis man døjer med tør hud, da de vil have en tendens til at sætte sig i de tørre områder og fremhæve dem.

  Vi anbefaler: Annemarie Börlind Moisturizing Makeup Foundation eller Youngblood Liquid Mineral Foundation

 • Fedtet hud - Har man tendens til fedtet hud vil en matterende foundation være den bedste løsning, som kan hjælpe med den overskydende olie som huden producerer. Hvis man også døjer med uren hud, så findes der en del produkter som er specielt velegnet til dette. 

  Vi anbefaler: Organiqs Foundation Powder Matt

 • Kombineret hud - Her vil det være essentielt at benytte en foundation som kan udjævne farveforskellene i huden, som man kan have tendens til ved kombineret hud. 

  Vi anbefaler: Youngblood Loose Mineral Foundation eller Lavera Colour Correcting Cream

 

Når du har besvaret alle de ovenstående spørgsmål, er du klar til at finde den rigtige foundation. Vi ønsker dig en god jagt! :-) 

 

// Team Cleanskin.dk 

 


Seneste indlæg

Nye muligheder for kunderne

11 October 2018

OXY·CARE PRO ANTI-AGING ANS...

06 March 2018

Behandling med Olaplex No. 03

06 April 2017

Fortæl dine venner om Sådan vælger du den rigtige foundation

Del artiklen på de sociale medier - de vil elske dig for det

Du kan måske også lide?

Nye muligheder for kunderne

Cleanskin har udvidet med en klinik - se mere på: www.clinicvon appen.dk Erfaringen fra vores kosmetologer med vores ejer, kosmetolog Edel von Appen i spidsen,...

OXY·CARE PRO ANTI-AGING ANSIGTFORYNGELSE

 Et avanceret ansigtssystem, der er baseret på iltning og stimulation af huden. Takket være fordelene ved beriget ilt, forynger Oxy·Care Pro huden og forebygger rynker...

Behandling med Olaplex No. 03

Drømmer du om at få sundere og stærkere hår? Så skal du møde Olaplex Hair Perfection No. 3! Olaplex er en hårkur der genopbygger hårets...

Gør som 25.000 andre...

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag fantastiske tilbud

Følg os på Instagram

Følg os